keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Vuosi 2020

 Istahdin keinutuoliin ja mieleeni tuli,että vieläkös blogini on hengissä ja kartalla,juhuu onhan tämä.Tuntuu kivalta,kun saa lukea kommenteista mukavia muistoja vuosien takaa hevosteluistamme.Tänä erityisenä vuonna olen kuullut kahden kiittävän,että on saanut käydä meillä tallilla,eikä niitä vuosia unohda koskaan.Voi että,kyllä sitä pysyvyyttä ihmissuhteissa arvostaa itsekkin ja miten tärkeää rutiinit ovat aikuiselle ja lapselle.

Tämä erikoinen vuosi toi tullessaan keväällä korona-viruksen,mikä tuntuu ehkä jo pikkaisen arkiseltakin.Uusi arki otettiin maaliskuun puolessa välissä vastaan etäkoulun aloituksella ja ihmiskontaktien minimoinnein.Lasten harrastukset ja sukulaistapaamiset pysähtyivät,oltiin vain kotona ja lähiympäristössä,esim.metsässä ja omassa pihassa.Toinen aikuisista hoiti kauppareissut.Muistan sen hetken,kun irtaannuin ja päätin itsekkin piipahtaa kauppakierroksella.Olipa vapauttava tunne.Päivät olivat tosi tiiviitä laitteiden parissa,huolehtien,että kaikki tulee tehdyiksi ja opituiksi.Jälkeenpäin moni vanhempi,kuten minäkin on sanonut,että tehtävää oli enemmän,kuin lähiopetuksessa normaaliaikana.Koululaiset pääsivät palaamaan oman luokan pariin kahdeksi viikoksi ennen kesälomia.

Kesä meni suht normaali menolla.Paljon uintireissuja ja kivaa kesätekemistä.Lomailukohteet jäi ainakin meidän osalta väliin.Sen verran jännityksessä mentiin koronan kanssa.

Muistaakos joku meidän Corona-nimisen ponin menneiltä vuosilta? Kyllä on nyt tullut muisteltua erityisesti sitä ponia;)  Meidän Corona oli ihana.

Nyt mennään kohti marraskuuta.Meidän perheessä on neljä lasta.Sulauduttu on uuteen dynamiikkaan ja näin on tosi hyvä.Kaikille on oma erityinen paikka talossa ja sydämessä.

Koti on muuttunut yläkerran ja keittiön osalta saman kuluvan vuoden aikana.Eläinkuntamme on muuttunut myös.Rakas Topi kissa siirtyi kissojen taivaaseen talvella.Tyttärelle hankittiin pieni karvapallo.Severi-niminen hamsteri.

Näillä aiheilla mennään kohti vuoden loppua.Juhlaa on luvassa perhepiirissä.




1 kommentti:

  1. Muistelinkin sattumalta viikko sitten Corona-ponia Sukupostia selatessani, oli kyllä kaunis ja ihana poni. :) Niin ne vain vuodet vierivät. Terveisiä ja mukavaa syksyn jatkoa teille!

    VastaaPoista