perjantai 20. joulukuuta 2019

Joulun aikaan

Omia perinnehommia joulukuulla on tullut tehtyä jokseenkin samaan malliin,kuin muinakin vuosina.
Kaupalliset avajaiset ilotulituksineen ei enää tunnu olevan se mun juttu,joka täräyttää jouluun lähtölaskennan.Enemmän hakeutuu kävelylenkeille kujille ja teille,missä voi silmäillä valoja niin värikkäitä,kuin hillitymmän tunnelmaisiakin.Lumisen huurteiset puut ja pensaat luovat oman osansa sitä jotain silmien hakiessa ja mielen miettiessä.


Talliin laitetaan omat koristeensa ja siellä aistii joka vuosi sen aidon joulun tunnelman.Meillä tallissa asuu enää Rölli-poni.Syksyllä kuoli Tupsu-pupu.Toffee ja Topi-kissat viihtyvät onneksi välillä hyvin tallissa pitäen hiiret poissa.On heistä seuraa sitten Röllillekin.Rölli viettää puolet vuorokaudesata ulkona omassa pihattotarhassaan ja pääsee siten seuraamaan talonväen liikkeitä.




Joulun tuoksuja olen saanut tupaan,kun laatikot on tänä vuonna tehty itse ja myös piimälimput.Niistä sain osan annettua lahjaksi.Piparkakkutaikina tuli tehtyä niin iso,että valmiita pipareita tuli sangollinen;)
Lasten joulujuhlat kertaa miettimään pikakelauksella mennyttä vuotta.Mihin se vuosi taas menikään ja onko nämä meidän lapset jo tosiaan näin isoja.Muuta ei voi sanoa mielessään,kuin kiitos,että saan olla tässä ja nyt.




Joulumusiikki kuuluu keittiössä ja autossa ihan kokoajan.Siihen ei muutamassa viikossa vielä ehdi kyllästymään.Tupa saa koristeensa pikkuhiljaa lisäämällä tonttuja ja muita sinne tänne.Isompi siivous saa jäädä ihan viimeisille päiville.Myös kuusi meillä laitetaan vasta,kun tupa on puhdas.Saunan pesu on miesväen oma työ,kuten kinkun paistokin.
Pukki tulee myös tänävuonna.Perheen pienin oli vielä sitä mieltä,että pukki tulee sisälle asti.Niin kuin ennenkin.Selvä se sitten.
Ajattelisin,että tänä vuonna nautitaan kaikin aistein joulun ajasta.Loma tuo tullessaan joka päivälle omat puuhansa.Toivotaan,että saadaan lisää luntakin,vaikka sitä täällä ihan mukavasti jo onkin.Koululaisille suodaan lokoisia kiireettömiä aamuja.




Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikkiin koteihin!


 





2 kommenttia:

  1. Moi. Oon lueskellu tätä sun blogia ja muistellu lapsuutta. Kävin ahkeraan teidän tallilla aikoinaan. Ihania muistoja, kiitos niistä ajoista, ratsastustunneista, leireistä ym! :) Koen että niinä aikoina teidän tallilla käyminen oli suuri apu jaksamiseen arjessa.
    Ja ajatella, että Rölli on edelleen kuvioissa.Minulla itsellänikin asustaa nykyään kotona Rölli, pian 3-vuotias Irlannincob ruuna. Mukavaa vuotta teille kaikille! -Roosa-Maria

    VastaaPoista
  2. Moi:)
    Kiitos sinulle kauniista ajatuksista.
    Tuntuu hyvälle saada kuulla.Itse vähän jo näin varttuneempana ja vanhemman roolissa neljälle lapselle ajattelen,että sitä talliaikaa tehtiin monelle lapselle yhtenä elämän polun juurista,joka on kannatellut heitä/teitä eteenpäin.Meille se on ollut myös tärkeää ja antoisaa aikaa.
    Ihanaa,kun sinullakin on Rölli.
    Terv.Sari

    VastaaPoista