tiistai 17. kesäkuuta 2014

Valkoisia luomuksia

Juhannusviikko ja jossainpäin keskisuomea satanut lunta! Hrr,eipä onneksi ole tarvis lähteä telttailemaan mihinkään.Kotona ollaan kesän juhlanaika ja grillaillaan.Muutamia pyöreitävuosia käydään juhlistamassa ja muistamassa.Juhannussiivot täytyy jättää loppuviikolle,että se jossain näkyy ja tuntuu.Meillä onkin ollut isoja siirtoja,kun on muuteltu lasten huoneita.On siinä hommaa,kun yläkertaan vie tavaraa ja tuo tullessaan.Hyvää kuntoliikuntaa! Kuntokuuri on 'menossa' edelleen,joskin lenkkeilyt ovat tauolla.Liikuntaa on nyt saanut ihan kiitettävästi pihatöissä ja kaikenlaisissa kantamisissa.Innostuin siivoamaan yläkerran sivukkaita ja peräkärryllinen jäteasemalle olisi viemistä vaille.Askeleita on siis tullut viime päivinä.Olen yrittänytkin tehdä rästihommia nyt pois,ettei sitten heinäkuun helteille (?) jäisi niin huhkittavaa,jos vaikka sitä lomaakin oikein pitäisi..

Kanojen elämää on ollut kiva seurailla.Ne ovat hyvin kotiutuneet ja hautovat kolmea munaa,jotka heti merkkasimme kanojen tulon ensimmäisinä päivinä.Kesäkuun loppupuolella pitäisi kuoriutua,jos on onnistuneet.Kovia nämä Ruusa ja Helmi ovat munimaan.Joka pv tulee 2-3 munaa.Otinkin niistä oikein kuvat,kun ovat niin söpön snadeja;)


Tarkennan vielä,että nämä meidän kanat ja kukko ovat rodultaan Chabon ja friseerattu-muunnos.On Japanin kansallislintu! Kääpiörotu,rohkea,lemmikkimäinen,hautoo ja kukoilla erikoinen kiekaisu!

Pihan vaalea-kukkaiset pensaat ovat nyt loistossaan.Lumipalloheisi on kukinnoiltaan loppusuoralla.
 Juhannusruusun loiste oli varhainen.Lämmin paikka edesauttoi sen kukinnan  ajankohtaa.
Jasmike on niin vähän aikaa hyvän tuoksuisessa kukassaan.

 
                                                    Linnanmäen kaunotar
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti